Tajništvo: (02) 450 38 00 info@konsak.si

Spoštovani starši,

verjamem, da ste skupaj s svojimi otoki s pridom izkoristili lepe počitniške dni, si privoščili zaslužen počitek in nabrali moči za nadaljevanje šolskih obveznosti. Z zaključkom počitnic se zaključuje tudi izvajanje še enega od ukrepov za preprečevanje širjenja okužb Covid-19. Z veseljem vas obveščam, da od 5. 3. 2022 uporaba zaščitne maske za učence in zaposlene v osnovnih šolah ni več obvezna, ves čas izvajanja vzgojno-izobraževalnega programa. Spoštovani starši, brez vaše pomoči in sodelovanja nam ta, še ena majhna zmaga v boju z virusom, ne bi uspela. Iskreno se zahvaljujem vsem, ki ste k temu pripomogli, predvsem z veliko odgovornostjo, pa tudi z razumevanjem in vztrajnostjo, ki ste ju prenašali na vaše otroke.

Življenje je polno nenehnih sprememb. S počasnim izvenevanjem epidemije, se naša pozornost preusmerja na nova področja. Ob dogajanju v Ukrajini težko ostajamo ravnodušni in tudi otroci so lahko deležni občutkov strahu, žalosti in tesnobe. Pomembno je, da jim odrasli zagotovimo oporo in tolažbo, za to je prav, da se s svojimi otroki, na primeren način o tem pogovorite.  V povezavi s tem vas obveščam tudi o pobudi našega župana in Civilne zaščite, za zbiranje higienskih pripomočkov in hrane. Prilagam dopis (Dopis župana – pomoč Ukrajini) in vas hkrati v okviru zmožnosti, vabim k sodelovanju.

Kot ste verjetno že seznanjeni iz medijev in obvestila, ki sem vam ga v imenu stavkovnega odbora že poslala, je Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije za 9. marec 2022 napovedal splošno stavko, ko pouka ne bo. Zaradi organizacije dela na dan stavke, ko mora biti zagotovljen minimum delovnega procesa, prosim starše učencev 1. do 3. razreda, da svojim razrednikom, v primeru res nujne potrebe po varstvu otrok in če tega nikakor ne morete drugače organizirati, to sporočite razredniku otroka, najkasneje do jutri, ponedeljka, 7. 3. 2022, do 12. ure.

V upanju, da se razmere kmalu izboljšajo, predvsem pa, da se strasti in napetosti čimprej ohladijo, vas še naprej prosim za razumevanje, predvsem pa za sodelovanje na poti k lepši prihodnosti in skupnemu cilju, dobrobiti naših in vaših otrok.

 

S prijaznimi pozdravi,

Jasmina Voršič, ravnateljica

 

Prilagodi izgled strani