Tajništvo: (02) 450 38 00 info@konsak.si
Trajanje predmeta: 35 ur
Izvajanje predmeta: 2 uri na teden v enem polletju.
Nosilec predmeta: Goran Tušak

V sodobnem svetu si življenja brez uporabe računalnika skorajda ne znamo več predstavljati. Računalniki in računalniško vodene naprave nas spremljajo na vsakem koraku.
Smiselno je, da znamo te naprave pravilno uporabljati, se pravi na tak način, da nam bodo pri našem vsakdanjem delu v korist.

Učenci računalnik nemalokrat uporabljate izključno za zabavo in za tratenje dragocenega časa. Slednje je seveda močno narobe.

Pri računalništvu se bomo zato (na)učili uporabljati računalnik kot orodje, s katerim si lahko vsakdanja opravila močno olajšamo in poenostavimo.
Se pravi: RAČUNALNIK JE ORODJE! Natančneje – množica nadvse uporabnih orodij oz. programov, ki se jih bomo naučili uporabljati!

Če je ime predmeta “Urejanje besedil” dokaj suhoparno in ne obljublja bistveno kaj novega, vedi, da je pouk omenjenega predmeta čisto nekaj drugega.
Pri pouku se ne ukvarjamo samo in zgolj z uporabo določenega urejevalnika besedil, temveč vzporedno s tem spoznamo še množico drugih znanj in programskih orodij.

Naj jih naštejem samo nekaj:

  • zgradba in delovanje računalnika;
  • spoznavanje različnih perifernih naprav: digitalni fotoaparat, skener, videokamera,…;
  • napredna uporaba operacijskega sistema;
  • napredna uporaba določenega urejevalnika besedil (Ali morebiti veš, kaj so “spojni dokumenti” ter kako natisniti dvesto naslovov za rojstnodnevno zabavo na dvesto pisemskih ovojnic?);
  • uporaba programa za digitalno obdelavo fotografij – priprava fotografij za tiskanje;
  • uporaba programa za izdelavo modernih grafičnih sporočil (vabil, reklamnih oglasov, nalepk, tatoojev, ipd.);
  • napredno tiskanje dokumentov;
  • in še marsikaj zanimivega, kar pa naj ostane skrivnost.

Pouk UBE poteka v moderno opremljeni računalniški učilnici, kjer je na voljo 16+1 računalnikov, LCD projektor, skener, barvni tiskalnik, digitalni fotoaparat, digitalna video kamera in hitra povezava do spleta.

In nenazadnje – v čudoviti svet računalništva te bo uvedel učitelj z bogatimi izkušnjami. Učitelj, ki ve, kaj je za učence dobro in kaj potrebujejo pri svojem vsakdanjem delu.

Torej, kaj še čakaš? Hitro se prijavi, da ne bo zmanjkalo prostora!

:-))

Prilagodi izgled strani