NAČINI PREHRANJEVANJA – NPH
TRAJANJE: 35 ur
IZVAJANJE: 2 uri na teden v enem polletju
IZBEREJO UČENCI samo iz 9. razreda
TEMATSKI SKLOPI:
- Prehranjenost
- Prehrana v različnih starostnih obdobjih
- Tradicionalni in drugačni načini prehranjevanja
- Prehrana v posebnih razmerah
KRATEK OPIS PREDMETA:
Pri izbirnem predmetu načini prehranjevanja učence poučujemo o prehrani z vidika zagotavljanja in varovanja zdravja. Učimo se o pomembnosti zdrave prehrane, obravnavamo načine prehranjevanja in prehrano v različnih starostnih obdobjih življenja in v posebnih razmerah ter pridobivamo praktične izkušnje o pripravi hrane.
Način pridobivanja ocene:
Ocenjevale se bodo spretnosti in veščine praktičnega dela in izdelki učencev (predstavitve).
CILJI, KI JIH ŽELIMO DOSEČI:
- Razumejo pomen ustrezne prehranjenosti za zdravje organizma;
- poznajo nacionalne in drugačne načine prehranjevanja ter analizirajo pozitivne in negativne posledice posameznih vrst načinov prehrane;
- usvajajo osnovna napotila za prehrano različnih starostnih skupin prebivalstva;
- usvajajo načine prehrane v naravi in v izrednih razmerah.
OPIS DELA PRI PREDMETU:
- Praktično delo
- Delo z literaturo
POVEZAVA S PREDMETI: BIO, KEM, NAR
Mentorica: Vesna Madžarac