V ponedeljek, 17. junija 2019, se je v poznih popoldanskih urah v amfiteatru šole odvijala dramska predstava Darka Žerjava, Šmeksi ljubezen in živeli so srečno do konca svojih dni…  Predstavo so pod mentorskim vodstvom učiteljice Nine Tomšič uprizorile učenke neobveznega izbirnega predmeta umetnost: gledališka dejavnost – drama. Skozi uprizoritev smo staršem in ostalemu odraslemu občinstvu predstavili naše polletno delo.

V torkovih dopoldanskih urah pa smo predstavo odigrali še v dveh ponovitvah in sicer za mlajšo publiko, za učenke in učence od 4. do 6. razreda ter njihove učitelje.

Že vrsto let naš šolski oder poleg mlajše dramske skupine “Mladi gledališčniki” z dramskimi uprizoritvami bogatijo tudi učenke in učenci drugega vzgojno-izobraževalnega obdobja. Ti dramsko ustvarjalnost in inovativnost izražajo v okviru neobveznega izbirnega predmeta. Predmet obiskujejo učenke, ki gojijo zanimanje in pozitiven odnos do te vrste umetnosti. V letošnjem šolskem letu smo se z dramsko uprizoritvijo odločili vstopiti v pravljično-ljubezenski svet. Tako smo se sprehodili po poti nesrečnih in neuslišanih ljubezni.

Vsebina predstave:

Pravljični kraljični Sneguljčica in Pepelka nas na duhovit način popeljeta po poteh neuslišanih in nesrečnih ljubezni. Predstavita nam  ljubezensko zgodbo postavnega, pametnega, a domišljavega Apolona in ljubke sanjave Dafne, pa domišljavca Narcisa in Eho, lepe in prevzetne Prešernove Uršike ter nesrečne ljubezni med Romeom in Julijo. Vodnici strtih src in bolečine, Pepelka in Sneguljčica, nam razkrijeta tudi njuni življenjski zgodbi, ki pa sta nekoliko drugačni od tistih, ki ju poznamo.